Batteribyte – mobiltelefon

Bör du byta mobilens batteri? Så här kollar du.
Smarttelefoner är smarta, men de kräver också allt mer ström och batterierna oftare laddas. Varje gång batteriet laddas så förlorar det en gnutta av sin kapacitet och behåller laddningen en aning kortare tid.
Ett mer frekvent laddningsbehov kan t.ex. bero på att man använder telefonen oftare, att att man har appar installerade som tar mycket kraft eller helt enkelt att batteriet är uttjänt och behöver bytas.
Så här kontrollerar du hur ditt batteri mår:
Så kontrollerar du batteriet på Android-telefoner
1. Börja med att ladda hem appen AccuBattery till telefonen.
2. När du startar appen visas en kort introduktion, sedan har du fyra flikar att bläddra mellan.
För att se batteriets kapacitet, titta under fliken ”Health”.
Så kontrollerar du batteriet på iPhone
1. Gå till ”Inställningar” och därefter ”Batteri”.
2. Tryck på ”Batterihälsa”.
3. Här visas ett procenttal för hur kapaciteten är på batteriet i mobilen. Ju lägre procent, desto sämre batteritid.
Batteri och prestanda
Uppladdningsbara batterier är förbrukningsvaror med begränsad livslängd. Batteriers kapacitet och prestanda försämras med tiden och till slut måste de ersättas med nya.
.
Med ”Batteritid” menas hur länge en enhet kan användas innan den behöver laddas. ”Batteriets livslängd” är måttet på hur länge det håller innan det behöver bytas ut. Hur du använder enheten påverkar både batteritiden och livslängden. Oavsett hur du använder din telefon finns det alltid sätt att förbättra batteriets hållbarhet. Ett batteris livslängd beror på dess ”kemiska ålder”, som är något annat batteriets ålder i antal år. Den kemiska åldern påverkas av olika faktorer.  Bl. a. antalet laddningscykler och hur väl batteriet tagits om hand. Låt till exempel din mobiltelefon vara laddad till hälften när du ska förvara den under en längre tid. Undvik även att ladda eller lämna din mobiltelefon på varma platser, till exempel i direkt solljus, under en längre tid.

Laga

Vi erbjuder snabb reparation av mobiler, surfplattor och datorer med vår professionella service. Oavsett vilken modell det gäller kan vi hjälpa till att åtgärda problemen. Här är några av våra tjänster:

 1. Skärmbyte: Om din har fått en sprucken eller trasig skärm kan vi byta ut den med en ny och originalskärm. Vi utför detta med precision och noggrannhet för att säkerställa att din återigen har en klar och funktionell skärm.

 2. Batteribyte: Om batteritiden på din har minskat avsevärt eller om den inte laddas ordentligt kan vi byta ut batteriet med en nytt och pålitligt batteri. Du kommer att få en förbättrad batteriprestanda och en längre användningstid på din .

 3. Kamera reparation: Om kameran på din inte fungerar som den ska, oavsett om det är fokuseringsproblem, suddiga bilder eller kameran inte startar alls, kan vi diagnostisera och reparera problemet. Vi ser till att din kamera återställs till sitt optimala skick.

 4. Knappreparation: Om någon av knapparna på din inte svarar eller fungerar korrekt, inklusive hemknappen, strömknappen eller volymknapparna, kan vi ersätta eller reparera dem för att återställa full funktionalitet.

 5. Vattenskador: Har din blivit utsatt för vatten- eller vätskeskador? Vi erbjuder reparationstjänster för att rädda din från vattenskador och återställa dess funktioner så mycket som möjligt.

 6. Programvaruproblem: Om din upplever programvarurelaterade problem, som låsningar, krascher eller långsam prestanda, kan vi hjälpa till med felsökning och reparera programvaran för att optimera enhetens funktion.

Vi använder endast högkvalitativa reservdelar och vår expertis för att säkerställa att din reparerad på bästa möjliga sätt. Kontakta oss eller besök vår butik för att få mer information om våra reparationstjänster.

 

Drop In eller Skicka In​ Din Mobil

Gigamex Hötorget

Gigamex Hötorget

T-bana Hötorgets (X vid Spärrarna)
 • Kungsgatan 41, 111 56 Stockholm
 • 08-391708
 • Mån-Fre: 10:00-18:00
 • Lör: 11:00-16:00
 • Sön: 11:00-16:00
Gigamex Sickla

Gigamex Sickla

Vid Sickla ICA Kvantum. Lätt att parkera
 • Siroccogatan 4, 131 54 Nacka
 • 08-391708
 • Mån-Fre: 10:00-20:00
 • Lör: 10:00-18:00
 • Sön: 11:00-17:00